На Одещині намагались ввести в експлуатацію ЖК з чисельними недоліками

В Ізмаїлі на Одещині забудовник намагався увести в експлуатацію три секції житлового комплексу на проспекті Миру, 11/2 які так і не були добудовані, про що свідчить перелік із 15 зауважень до цього об’єкту. Відповідні дані оприлюднені у Реєстрі документів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).

На земельній ділянці площею 0,5128 га на проспекті Миру, 11/2 (5110600000:01:021:0064) зводить житловий комплекс ТОВ "ЖК Капітан". 28 червня забудовник хотів ввести ЖК в експлуатацію, проте отримав відмову. Причинами такого рішення стали:

  1. Технічна інвентаризація перебуває в статусі "очікує підписання";
  2. Не завершено роботи з оздоблення та утеплення фасаду;
  3. Відсутні теплові завіси в громадських приміщеннях
  4. Відсутня розмітка місць для тимчасової стоянки автомобілів та паркомісць для МГН;
  5. Відсутнє обладнання насосної секції Б;
  6. Відсутня сигналізація загазованості в місцях вводів інженерних комунікацій;
  7. Відсутні електричні конвектори для опалення щитових та бакових;
  8. Відсутня пожежна сигналізація в громадських приміщеннях;
  9. Відсутнє евакуаційне освітлення на сходових клітинах;
  10. Не в повному обсязі виконано заходи щодо доступності для маломобільних груп населення, згідно ДБН В.2.2-40:2018 , а саме: тактильна плитка, маркування першої та останньої сходинки, контрастне маркування  прозорих елементів;
  11. Не встановлено підйомники для МГН;
  12. Відсутні поручні на сходах до підвального приміщення;
  13. Відсутні пандуси до громадських приміщень;
  14. Не в повній мірі встановлено насосне обладнання;
  15. Виконавчу документацію надано не в повному обсязі.

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "ЖК Капітан" була заснована 19 років назад. Наразі її керівником та бенефіціаром є Олександр Бартяну. Однак цю компанію також пов’язують з депутатом  Ізмаїльської міської ради від партії "Слуга Народу" Юрієм Літвіним, який значився засновником фірми у 2017-2019 роках. Компанії депутата активно залучають до різноманітних будівельних робіт, зокрема їх також задіяли до будівництва ЖК Центральний.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, це не перший одеський ЖК, який зі скандалом потрапив у новини. Нещодавно стало відомо, що Київський райсуд Одеси прийняв рішення зняти арешт із майна компанії "Лідер-парк", яка будує ЖК на Лідерсівському бульварі, 7 та 9.

З 2020 року на земельні ділянки, на яких ведеться будівництво ЖК Лідерсівський, неодноразово накладалися арешти із забороною відчуження, розпорядження, поділу та зміни цільового призначення, а також забороною проведення підготовчих та будівельних робіт. Але, попри це будівництво, тривало, повністю ігноруючи судові рішення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

447

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом