Ще один монстр на Оболоні: забудовник збирається впхнути 30-поверховий комплекс

В Оболонському районі Києва на вулиці Прирічній, 13а на місці невеликої нежитлової двоповерхової будівлі збираються звести величезний багатофункціональний елітний комплекс Iris Tower.

Водночас, як повідомляється в телеграм-каналі "Життя Оболонського району", ухвалений детальний план територій не передбачає будівництва тут "30-поверхового монстра". Також це суперечить державним будівельним нормам. Зазначається, що місцеві жителі готуються до опору.

За проєктом комплекс включає супермаркет, спортклуб, спа-салон, ресторани, приватний паркінг та вертолітний майданчик. Апартаменти коштуватимуть до 58 млн грн. Забудовником є компанія UBH.

Відомо, що керує UBH Євгеній Леськів, який також є керуючим партнером будівельної компанії KyivBudDevelopment.

KyivBudDevelopment відомий скандальним будівництвом житлового комплексу в Пущі-Водиці. Саме Євген Леськів раніше запевняв громадськість, що ЖК Pusha House буде не вищим за сім поверхів. Так, у 2012 році будинок збиралися зводити заввишки 12 поверхів. Однак згодом поверховість знизили до 7. Водночас загальна площа будинку збільшилася вдвічі. Проте згодом, як стало відомо, забудовник знову вирішив будувати 12 поверхів. Слід також врахувати, що за Генпланом це земля садибної забудови, тут будувати вище за чотири поверхи взагалі не можна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудова Оболонського району вже давно наболіла тема для місцевих мешканців. Компанії Stolitsa Group, Інтергал-Буд та інші активно зводять у мікрорайонах Оболоні житлові висотки без розвитку супутньої соціальної інфраструктури із грубими порушеннями будівельного законодавства.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

233

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом