На Київміськбуд чекає перевірка після скандального розслідування

Холдингову компанію "Київміськбуд" чекає перевірка після виходу журналістського розслідування на каналі Bihus.info про ділянки та майно президента КМБ Ігоря Кушніра.

Відповідне рішення ухвалила у четвер, 25 травня, Київрада, голосами 80 депутатів.

Зокрема, буде створено тимчасову контрольну комісію з перевірки діяльності ПрАТ "ХК Київміськбуд", а також інформації, оприлюдненої у розслідуванні. 19 травня журналісти Bihus.info провели розслідування, в якому йдеться про землю у Козині, на якій раніше була база відпочинку, проте її забудували розкішними котеджами родичі та близьке коло президента холдингу Ігоря Кушніра.

Журналісти з'ясували, що за 11 років з моменту, коли Кушнір 2012 року очолив компанію, його родина "обросла" різним бізнесом та майном, у тому числі й закордонним. Журналісти наголошують, що разом із зростанням статків родини Кушніра фінансові показники "Київміськбуду" погіршувалися. У 2019 році компанія показувала 35 млн грн прибутку, 2020-го – 4 млн грн, а у 2022 році зафіксовано 36 млн грн збитку. Наразі Київміськбуд попросив 1 млрд грн докапіталізації та викуп нерухомості на 300 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше голова КМБ Ігор Кушнір заявляв, що через фінансові складнощі забудовник вже кілька місяців не може відновити будівництво на об'єктах, для цього забудовнику необхідно 1,7 млрд гривень.

Незважаючи на те, що столична влада так і не дофінансувала будівельну компанію, та якимось чином все ж таки відновила будівельні роботи на чотирьох об'єктах.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом