Мешканцям ЖК Echo park заблокували паркування через створення ОСББ

Мешканцям ЖК Echo park із Петропавлівської Борщагівки під Києвом забудовник заблокував прибудинкову територію після того, як вони вирішили створити ОСББ та відмовитись від послуг обслуговуючої компанії, яку їм нав'язали.

Як повідомляє "Київ.Media", за словами мешканців, тепер вони не можуть використати майданчик, на якому раніше паркували свої машини. Спочатку забудовник нібито привласнив частину цієї території та облаштував 30 платних паркомісць, а тепер захопив усю ділянку.

"Вони кажуть, це приватна власність, ми перекриваємо сюди доступ. Чому приватною власністю стала прибудинкова територія, ніхто про це не знає. Ну, як під вікнами прибудинкова територія стала приватною власністю?", – розповідають місцеві жителі.

ЖК Echo park
nerukhomi.ua

Мешканці вважають, що це наслідки їх рішення щодо створення ОСББ та відмови від послуг обслуговуючої компанії від забудовника.

"У нас вода не знаємо звідки постачається, приїжджав водоканал, говорив, що ми ніяк не підключені до каналізації, і забудовник це ніяк не оплачує. І електроенергія, зараз будинок живиться від трансформатора забудовника, електроенергія поставляється за комерційним тарифом. У грудні ми зараз очікуємо вже в районі 6.15 грн за кіловат", - кажуть люди.

Варто наголосити, що в ЖК живуть люди з 2016 року, проте комплекс так і не було прийнято в експлуатацію. Будувала його компанія BD Holding.

Як з'ясували експерти НЕРУХОМІ, постановою Верховного суду від 30 січня 2020 року скасовано рішення Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради "Про затвердження Генерального плану села Петропавлівська Борщагівка", який передбачав забудову території села багатоповерховими будинками та вирубку зелених насаджень. Також відомо, що у грудні 2020 року ДАБІ відмовила забудовнику у видачі дозволу щодо забудови цієї ділянки. Це серйозний ризик для інвестицій у будівництво.

За даними YouControl, торік 13 липня було ухвалено судове рішення про припинення юридичної особи BD Holding у зв'язку з визнанням її банкрутом. Гендиректором девелопера був Юрій Квартерчук, його ЗМІ пов'язують із бізнесменом Володимиром Родіним.

Квартерчук є також головою асоціації "Коло українських будівельників", яка через суд добилася забудови українських сіл багатоповерхівками. Економічна правда вважає, що Квартерчук пов'язаний із тіньовою ДАБІ та створенням корупційних схем.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук