Мешканці ЖК Otrada Sky вже три роки не можуть в’їхати до своїх квартир

Власники житла в одеському ЖК Otrada Sky, попри здачу його у 2021 році, досі не можуть в’їхати до своїх квартир. Про це повідомляє "Думська".

Повідомляється, що забудовник ООО "СТРОЙКОНТІНЕНТАЛЬ" досі не завершив роботи на прилеглій території, не підвів електрику та інші комунікації. Також в житловому комплексі нема і опалення.

Інвестори переживають, що комплекс без належного догляду буде руйнуватися, їм доводиться сподіватися на те, що забудовник виконає обіцянки і все ж таки завершить будівництво.

Одеситка Каріна Чебан купила в ЖК  Otrada Sky квартиру ще у 2022 році, але за два роки так і не в’їхала до неї. За словами одеситки, із 80 квартир на сьогоднішній момент продано близько 30, але в жодну люди так не заселилися.

"Тут неможливо жити, у квартирах немає ні світла, ні газу, ні опалення. У під'їзді – неоштукатурені цегляні стіни, а в холі немає навіть клавіш виклику ліфта. Люди зробили хороший ремонт, вклали великі гроші в обробку, але через відсутність опалення стіни вкрилися пліснявою, і їм доведеться починати все спочатку", — журиться жінка.

Приймало ЖК в експлуатацію управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Одеської міськради. Є також сертифікат, зареєстрований у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва від 10 листопада 2020 року.

"Питання підключення до інженерних мереж належить виключно замовнику будівництва. Для забезпечення житлового будинку електроенергією на постійній основі рішенням Одеської міської ради від 26 червня 2024 року замовнику будівництва надано дозвіл на розробку проєкту землеустрою ділянки 0,0125 га за адресою вул. Віцеадмірала Азарова, 8 для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівлі трансформаторної підстанції, що дозволить розв'язати питання щодо його встановлення. Підключення об'єкта до газопостачання відноситься виключно до компетенції замовника", - констатував голова одеського ДАБКу Олександр Авдєєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Одеський окружний адмінсуд у 2021 році відхилив позов міського ДАБК, яким той вимагав зупинити право на виконання будівельних робіт, скасувати реєстрацію декларації про готовність до експлуатації ЖК Otrada Sky і привести самовільно реконструйовану квартиру в первинний вигляд. Саме під виглядом реконструкції квартири № 78 у житлового комплексу виросли два зайвих поверхи. 

До цього будівництва може бути причетний і колишній віцемер Одеси Петро Рябоконь, фігурант багатьох будівельних скандалів.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

645

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом