Мешканці одеського ЖК Via Roma продовжують платити за світло за підвищеними тарифами

Мешканці одеського ЖК Via Roma вже рік платять за світло за промисловими, завищеними тарифами, при цьому, за словами забудовника, всі умови для повноцінного підключення було виконано. Про це повідомляють "Українські новини".

За словами мешканців, під час воєнного стану дозволено перейти на громадянський тариф, проте монополіст ДТЕК відмовляє людям у цьому праві навіть після численних звернень.

Мешканці поскаржилися на енергокомпанію також в Офіс президента, Кабінет міністрів. З цього питання ведуться судові розгляди.

"У будинку є все необхідне для підключення до електромережі та отримання тарифу для населення. У нас є всі мережі, є трансформатор, усі кабельні лінії, яким він живиться, у нас є договір із ДТЕК. Проте ДТЕК не переводить будинок на цивільний тариф, пропонують сплатити заново трансформатор та будівництво точки підключення", - стверджує президент компанії забудовника Дмитро Ковров.

На думку учасників зустрічі, справжньою причиною повільності ДТЕК стала кулуарна вимога сплатити заново будівництво вже наявної в будинку енергетичної інфраструктури. З цією вимогою не погоджується ані забудовник, ані мешканці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у 2021 році забудовник "Фамільний Дім" отримав дозвіл на продовження будівництва ЖК Via Roma по вул. Інглезі, 2, 2-а у Київському районі Одеси.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

619

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом