Компанія мільйонера позивається до Київради за ділянку в центрі Печерська

Приватне підприємство "Імпекс-Проєкт" через суд спробує змусити столичну владу відновити договір оренди земельної ділянки на вулиці Старонаводницькій, 5 площею 1,7 га.

Як повідомляє "Київвлада", 16 листопада має відбутися засідання Касаційного господарського суду за позовом юристів компанії. Раніше суди першої та апеляційної інстанцій відмовили "Імпекс-Проєкт".

Київрада передала ділянку на Старонаводницькій фірмі 14 червня 2007 року для будівництва житлового комплексу з приміщеннями спортивно-оздоровчого призначення та підземними паркінгами. Термін оренди має становити 5 років.

21 квітня 2021 року Департамент земельних ресурсів КМДА провів обстеження вказаної ділянки. Було встановлено, що земля не використовується за цільовим призначенням: чиновники зафіксували, що частину ділянки займають тенісні корти та зелені насадження, а решта використовується як землі загального користування (проїзди та тротуари).

30 червня 2021 року заступник мера Петро Оленич спільно з Департаментом земельних ресурсів КМДА зареєстрували у Київраді проєкт рішення про відмову "Імпекс-Проєкт" у поновленні орендної угоди. Офіційною причиною стало нецільове використання землі. У судах забудовник намагався натиснути на міськраду, проте ті визнавали, що все ж таки земля використовувалася не за цільовим призначенням.

Мешканці Печерська неодноразово просили столичну владу не продовжувати договір оренди, дані тенісні корти – єдине місце, де кияни можуть безкоштовно грати та відпочивати. Тенісні корти були збудовані ще 1995 року.

За даними порталу YouControl, засновником та бенефіціаром "Імпекс-Проєкт" є Інна Лойфенфельд, а компанія входить в орбіту родини Лойфенфельд.

Батько Інни Олександр Лойфенфельд неодноразово входив до списків найбагатших українців. За даними ЗМІ, його партнерами були ексміністр часів Януковича Дмитро Табачник, екснардеп Вадим Рабінович, забудовник Василь Хмельницький.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше компанія з оточення колишнього міністра Дмитра Табачника планувала звести найвищий будинок у центрі Києва на місці історичної будівлі. Будинок на вулиці Грушевського, 4б довів до сумного стану інвестор ТОВ "Грааль". Історичний будинок знаходиться у власності компанії з 2009 року. Потім за допомогою суду будинок позбавили статусу пам'ятки архітектури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом