КМДА дозволила багатофункціональному комплексу на Оболоні зрости на 12 поверхів

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації дозволив збільшити висоту багатофункціонального комплексу на проспекті Степана Бандери, 32 в Оболонському районі столиці із чотирьох до шістнадцяти поверхів.

Про це свідчать дані Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Департамент КМДА видав містобуди з реконструкції адмінбудівель під багатофункціональний комплекс, гранично допустима висотність якого вказана на рівні 48 метрів (близько 16 поверхів). А у містобудах, які отримав замовник у березні 2017 року, передбачалося будівництво на рівні чотирьох поверхів. При цьому варто зазначити, що при проєктуванні об'єкта висота може бути збільшена ще. Але в цьому випадку вже необхідно погоджувати з Державіаслужбою та Міноборони, передають "Наші Гроші".

Багатофункціональний комплекс будуватиметься на ділянці площею 2,8 га, яка за функціональним призначенням належить до території громадських будівель та споруд. Будувати житло на такій території заборонено. Однак нерідко забудовники у столиці зводять житло, прикриваючись формулюванням "багатофункціональний комплекс".

Ця ділянка рішенням Київради у 2014 році була передана в оренду на 10 років ТОВ "Дніпромережі-Інвест" та ТОВ "Системні технології України" для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель та споруд з комплексом автопослуг. Підставою отримання цієї ділянки стало придбання фірмами у власність нерухомого майна. Будівництво багатофункціонального комплексу на проспекті Бандери Степана, 32 стало можливим завдяки затвердженню у липні 2016 року Детального плану території у межах вул. Вербова, Куренівська, Богатирська, Московський проспект Набережно-Рибальська, залізнична колія.

За даними порталу YouControl, засновниками ТОВ "Дніпромережі-Інвест" є компанії "Системні технології України" та "Приком". Бенефіціари – Владислав Комісаров, Віталій Волинець, Олександр Приймак, Святослав Несукай. ЗМІ раніше пов'язували "Дніпромережі-Інвест" та "Системні технології України" з колишнім секретарем Київради Олесем Довгим. Сьогодні він є депутатом Верховної Ради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, схожа ситуація спостерігається на Печерську. Тут у Військовому проїзді 1/8 збираються звести багатофункціональний комплекс шляхом реконструкції нежитлової будівлі. Обмеження тут скасував Окружний адмінсуд.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

122

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом