Кияни виступили проти будівництва ЖК Gravity Park

Мешканці Святошинського району Києва виступили проти будівництва житлового комплексу Gravity Park на проспекті Перемоги, 139.

Проєкт реалізується девелопером "Креатор-Буд" на земельній ділянці площею 18,05 га. На думку місцевих жителів, будівництво ЖК призвело до усихання великої кількості дерев на сусідній ділянці у Святошинському лісопарковому господарстві.

Як повідомляє "Київвлада", однією з можливих причин місцеві жителі вважають дренажні роботи, які, можливо, було проведені забудовником. Справа в тому, що дана територія знаходиться в зоні підтоплення ґрунтовими водами, а тому, на думку окремих активістів, там могло бути здійснене їхнє відкачування для закладання фундаментів будинку, що й вплинуло на стан рослинності.

Наприкінці вересня 2023 року громада Святошинського району провела зустріч з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем, під час якої озвучила посадовцю низку фактів щодо порушень при будівництві ЖК Gravity Park.

Одним із ключових питань до міністра з боку мешканців Святошинського району було те, чому забудовники перед здійсненням будівельних робіт не оцінили їхнього впливу на довкілля.

Як з'ясували експерти НЕРУХОМІ у вересні 2021 року, ДАБІ перед своїм закриттям видала дозвіл на нове будівництво ЖК Gravity Park. Зокрема, дозвіл надано на реконструкцію готельно-житлового комплексу "Пролісок" до готельно-туристичного комплексу. Проте, під виглядом готельно-туристичного комплексу на землях рекреаційного призначення будується ЖК.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

213

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом