Кияни хочуть парк на місці будівництва ЖК Ріхерт&Парк

Кияни виступають за створення рекреаційного парку на місці будівництва ЖК Ріхерт&Парк. Відповідна петиція за тиждень набрала необхідні шість тисяч підписів, передає Хмарочос.

Автор петиції Сергій Литвяк, стверджує, що на Подолі має бути хоч один великий парк, а забудова на місці археологічної пам’ятки немислима. Тому він запропонував об’єднати парк мостом із пагорбами Щекавиці. Це створить пішохідний маршрут повз Житній Ринок на Замкову й далі до Пейзажної алеї чи вулиці Володимирської.

Для цього потрібно змінити цільове призначення ділянки на рекреаційну зону, об’єднати її з анонсованим Київрадою ландшафтним заказником місцевого знання "Гора Юрковиця" та зобов’язати власника будівлі броварні Ріхерта реставрувати пам’ятку або повернути її громаді.

Кияни виступали за створення парку на Юрковиці. Водночас ділянку навколо броварні Ріхерта, що примикає до вулиці Кирилівської, намагалися забудувати різні забудовники.

Нинішній проєкт забудови належить компанії A Devepolment. Концепція житлового комплексу Ріхерт&Парк передбачає реставрацію історичної будівлі пивзаводу кінця ХІХ століття.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ДАБІ зареєструвала дозвіл на будівництво житлового комплексу на перетині вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської за кілька тижнів до завершення своєї діяльності.

A Development представила проєкт реконструкції заводу та будівництва ЖК із будинками висотою від семи до 12 поверхів, тобто до 42 метрів. Пивзавод планують реставрувати та перетворити на мультифункціональний комплекс із супермаркетом, фудхолом, коворкінгом та фітнес-клубом. Головний архітектор – Андрій Пашенко.

Активіст Олександр Дядюк подав позов до суду щодо питання висотності житлового комплексу Ріхерт&Парк.

Позивач зазначає, що ділянка площею понад 10 гектарів розташована у центральній планувальній зоні, Центральному історичному ареалі, в охоронній зоні пам'ятника "Історичний ландшафт Київських гір та долини Дніпра" та в межах охоронної зони пам'ятки "Лиса гора". На цій території нове будівництво обмежується 15-метровою висотністю.

Суд вирішить питання висотності житлового комплексу Ріхерт&Парк, який компанія A Development має намір побудувати на території історичної пивоварні Ріхерта на Подолі. 
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

804

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом