Київські забудовники подали в суд на поліцію, яка їх нібито зганьбила

Господарський суд відмовив ТОВ "Фірма Швидко" і ТОВ "Бренд Стар" в задоволенні позову про захист честі, гідності та ділової репутації, який вони подали проти Головного управління Нацполіціі у місті Києві.

Як повідомляють "Наші Гроші", відповідне рішення суд виніс 22 липня.

Компанії заявили, що поліція розповсюдила недостовірну інформацію про те, що вони незаконно будують житловий комплекс на вулиці Кирилівській, 37, 37а.

Так, фірми вимагали визнати недостовірною викладену у клопотаннях слідчих інформацію щодо того, що будівництво організовано всупереч генеральному плану, не було погоджень з Мінкультом, забудовники ведуть незаконну забудову ділянки без дозвільних документів.

Дослідивши матеріали справи, суд відмовив у задоволенні позову. Він дійшов до висновку, що забудовники не довели, а суд не встановив наявність в клопотаннях Нацполіціі інформації, яка в розумінні законодавства України є недостовірною (помилковою), що шкодить діловій репутації позивачів.

Також суд зазначив, що поліція здійснює досудове розслідування, і слідчі не порушили принципи презумпції невинуватості, положення кримінального процесуального закону, оскільки не стверджували про винуватість компаній "Фірма Швидко" і "Бренд Стар" і не поширювали інформацію, яка є інформацією з обмеженим доступом і охороняється законом таємницею досудового розслідування.

Як з'ясували НЕРУХОМІ, йдеться про будівництво ЖК 044. Цільове призначення земельної ділянки, на якій ведеться будівництво – для іншої комерційної діяльності. Таким чином цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництво житлового комплексу.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом