Київрада не змогла продати ділянку у центрі столиці

1 хв


Київрада 8 лютого взялася за вирішиння питання про продаж ділянки на вулиці Прорізній, 25а у самому центрі Києва фірмі, яка може бути пов’зана з колишнім футболістом Андрієм Шевченком. Проте через резонанс та поширення проєкт зняли з розгляду, повідомив юрист і памʼяткоохоронець Дмитро Перов у Facebook.

На ділянці площею майже в гектар розташовано три історичні будівлі: збудована у 1890-х роках садиба Ісаака Грубера та два флігелі. Територію планують продати за 15,3 мільйона гривень.

Компанія "Златовлад" також володіє будівлями на Прорізній, 27 та 27/43 та на Володимирській, 41. Активісти кажуть, що за угодою може стояти ексфутболіст, колишній капітан і тренер збірної України та віднедавна голова Української асоціації футболу Андрій Шевченко.

“На ринку така ділянка продавалася би від 40–45 мільйонів”, — додав Перов.

Згідно з проєктом на території планується “реконструкція” під офісний центр із магазинами, рестораном і підземним паркінгом.

Для реставрації власнику не треба купувати ділянку під будівлею, достатньо взяти її в оренду, пояснює Перов. Якщо будинок знесуть, прокуратура може визнати договір оренди недійсним. Однак у цьому випадку фірма саме купує землю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, активісти раніше зверталися до Андрія Шевченка з проханням втрутитися та не руйнувати історичну спадщину.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом