Київрада дозволила будувати ЖК у буферній зоні Кирилівської церкви

Київрада під час пленарного засідання 18 травня підтримала проєкт рішення про зміну цільового призначення ділянки на вул. Петропавлівська, 22-24 у Подільському районі столиці.

Як повідомляє "Київвлада", йдеться про ділянку площею 0,4 га, яка має цільове призначення "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд". Після рішення Київради призначення буде змінено на "для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торговельно-розважальної та ринкової інфраструктури". Таким чином влада столиці дозволила будувати багатоквартирний будинок у приватному секторі. Варто також зазначити, що ділянка знаходиться у межах історичного ареалу, у зоні регулювання забудови ІІІ категорії та в межах охоронної (буферної) зони пам'ятника національного значення "Кирилівська церква".

Відомо, що 5 травня управління правового забезпечення діяльності Київради повернуло цей проєкт рішення без узгодження. Таку позицію юристи обґрунтували тим, що відповідно до матеріалів цього документу "не можна зробити однозначного висновку про відповідність зміни цільового призначення земельної ділянки її функціональному призначенню". Втім, уже 11 квітня комісія міськради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин відхилила зазначений правовий висновок.

Таким чином, тепер ТОВ "Групбудінвест" (власник землі) та ТОВ "Стрівер Девелопмент" (забудовник), які зацікавлені у цьому проєкті, зможуть отримати дозвіл на будівництво, у видачі якого їм раніше відмовляла ДІАМ.

Зазначимо, що ця історія останніми роками викликала значний суспільний резонанс. Зокрема, до 2020 році правоохоронці розслідували факти шахрайства при здійсненні керівництвом Києва приватизації цієї землі. У свою чергу, громадські активісти вимагали відмінити видані столичною мерією містобуди через низку невідповідностей. Але жодних результатів такі дії не дали.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом