Інвестори об'єктів "Аркади" безуспішно просять "Столицю" про переуступку

Постраждалі інвестори житлових комплексів банку "Аркада" публічно звернулися до забудовника Stolitsa Group з проханням надати можливість обміну квартир в об'єктах збанкрутілого банку Аркада на аналогічні у своїх ЖК, що будуються, подібних до Варшавського.

Про це йдеться у повідомленні інвесторів у групі "Всі недобудови банк "Аркада".

Як відомо, забудовник Stolitsa Group підписав меморандум, згідно з яким узяв на себе зобов'язання з добудови проблемних об'єктів "Аркади". Постраждалі довірителі банку звернулися до офісів продажу "Столиці" з питаннями, чи можна зробити переоформлення майнових прав та на яких умовах. Однак, за словами свідків, їм було відмовлено у такій можливості.

"Сьогодні близько півтисячі постраждалих довірителів банку Аркада продовжують виплачувати іпотеку за придбані майнові права, щомісяця погашають як тіло кредиту, так і величезні відсотки. Всі ці люди, безумовно, розраховують отримати сплачене житло та орієнтуються на останні графіки етапів будівництва, представлені компанією ТОВ "Столиця Груп" у липні 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Інвестори вважають, що всі графіки добудови об'єктів, озвучені забудовником, є нереальними, оскільки керівництво "Столиці" навідріз відмовляється розглядати питання з переуступкою. Багато інвесторів продовжують жити в орендних квартирах, виплачуючи суми загалом вищі за вартість готового житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Києві забудовник Stolitsa Group відновив будівництво ЖК H2O, яке, за словами активістів та місцевих жителів, загрожує екопарку "Осокорки".

Сьогодні будівельні роботи проходять на березі озер Тяглі та Небреж, що на південь від житлового масиву Осокорки. Департамент міського благоустрою ще 4 травня 2023 року видав картку на тимчасове порушення благоустрою та його відновлення через встановлення комплексної забудови території житлового масиву.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

289

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом