Інвесторам приготуватися: поліція розслідує будівництво ЖК The Resort

Управління Нацполіції Києва у Голосіївському районі проводить слідство за фактами можливого незаконного будівництва ЖК The Resort на вул. Казимира Малевича, 32 та вул. Ямській, 17.

Як повідомляє "Київвлада", йдеться про перевищення поверховості будинків комплексу та самозахоплення земельної ділянки. В межах розслідування було попередньо встановлено, що будівництво здійснюється з порушенням вимог містобудів, виданих Департаментом містобудування та архітектури КМДА. Зокрема, йдеться, що забудовник перевищив поверховість будинків (замість 8 поверхів тут будуть зведені будинки на 27). Також, за даними Нацполіції, роботи проводяться із суттєвим відхиленням від проєкту будівництва, а на ділянках під майбутнім ЖК будується паркінг та облаштовані паркани із самозахопленням землі.

За даними ухвал з держреєстру судових рішень, 1 вересня 2022 року в рамках даного слідства було призначено судову будівельно-технічну експертизу. Торік 16 листопада Голосіївський райсуд за клопотанням правоохоронних органів наклав арешт на землю, на якій, за даними слідчих, має бути розташований ЖК. Йдеться про сім земельних ділянок орієнтовною площею 0,95 га, які перебувають у користуванні ТОВ "БО "Мрія". Згідно з ухваленим судом рішенням, на час слідства зазначена компанія була позбавлена права розпоряджатися цією землею, у тому числі перереєструвати її, проводити будівництво тощо.

Втім, 20 грудня 2022 року цей же суд зняв арешт із цієї землі. Це було зроблено за клопотанням вищезгаданого ТОВ "БО "Мрія", а також представників ТОВ "МБ Інновація" – компанії, у якої "Мрія" орендує дві ділянки із семи. Підставою стало те, що нібито на всі ділянки законно оформлено право користування, а будівництво здійснюється відповідно до існуючих дозволів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 25 лютого, група молодиків заїхала на будмайданчик ЖК The Resort, почали стріляти зі зброї вгору. Після цього вони поспішили втекти. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Незабаром поліція затримала імовірних зловмисників. У ТОВ "Де Резорт Девелопмент" заявили, що йдеться про суперечки між "псевдоактивістами за право "стягувати данину" із забудовника", але жодних подробиць чи доказів у компанії не оприлюднили.

Потім проти будівництва ЖК виступили представники громадської організації "Стоп корупції". За словами активістів, столичні чиновники, коли видавали містобуди, проігнорували той факт, що ділянка знаходиться в зоні обмеження забудови та безпеки польотів через близькість до аеродрому. При цьому року ТОВ "БО "Мрія" та ТОВ "Де Резорт Девелопмент" не отримували погодження Державіаслужби.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом