Інтергал-Буд програв черговий суд по ЖК La Mer

П'ятий апеляційний адміністративний суд в Одесі скасував рішення першої інстанції щодо будівництва ЖК La Mer на 13-й станції Великого Фонтану.

Як повідомляє "Думська", забудовник "Інтергал-Буд" в суді намагався зобов'язати департамент архітектури видати містобуди з забудови ділянки біля моря. У липні Одеський окружний адміністративний суд частково задовольнив вимоги компанії, але рішення було скасовано апеляційною інстанцією. Останню постанову ще може оскаржити забудовник протягом 30 днів.

Проти цього будівництва активно виступає громадськість. За їх словами, МУО на будівництво ЖК La Mer, які пред'являв забудовник, були підписані тодішнім керівником департаменту архітектури, коли той нібито перебував за межами України.

"При цьому у самого департаменту таких документів немає, як немає і документів, що підтверджують, що забудовник за ними звертався", - цитує видання представників дачно-будівельного кооперативу "Трудовий відпочинок".

Вони також зазначили, що ці МУО суперечать містобудівної документації Одеси, оскільки будівництво має відбуватися у парковій зоні. Окремо варто підкреслити, що ділянка знаходиться ближче, ніж в ста метрах від кромки води, що заборонено нормами Водного кодексу України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, "Інтергал-Буд" мав будувати підпірну стінку зі зміцнення схилу у районі 13 станції Великого Фонтану. У січні 2018 року мерія видала містобуди, а в жовтні 2018 року – дозвіл на будівництво підпірної стінки. Але замість будівництва підпірної стінки забудовник приступив зводити на сусідній ділянці дев'ятиповерховий житловий комплекс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом