Громада Протасового Яру зустрілася з представниками забудовника в КМДА

Анна Завірюха 16:58, 10.09.2024

Громада Протасового Яру зустрілась з представниками компанії-забудовника “Дайтона Груп”. Про це повідомила ГО “Захистимо Протасів Яр”.

Голова комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв запросив представників громади 9 вересня обговорити “проблемні питання, які можуть виникнути при розгляді проєктів рішень” щодо захисту заказника імені Ратушного. Під час зустрічі забудовник презентував пропозиції для врегулювання спору.

В громадській організації не розуміють, що за проблемні питання з’явились, коли проєкти рішень вже всіма погоджені та мали бути винесені на голосування. Також активісти додали, що представник забудовника раніше вже зустрічався з депутатами. Наступне засідання Київради заплановано на 19 вересня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у липні 2022 року Київрада депутати Київради проголосували за створення ландшафтного заказника "Протасів Яр", таким чином унеможлививши будівництво житлового комплексу Tourbillon на цій території. Проте в межі заказника внесли приватну земельну ділянку, і проєкт не було погоджено із землекористувачем

Згідно з проєктом, ЖК Tourbillon мав складатися з трьох веж заввишки по 40 поверхів. Компанію-забудовника "Дайтона Груп" пов'язують із дніпровськими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Олегом Левіним.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук