Господарський суд взявся по другому колу розглядати справу ЖК Поділ Град Vintage

У Господарському суді Києва розглядається справа щодо повернення місту земельної ділянки на Воскресенському узвозі, 28-30.

Як повідомляє "Київвлада", громада Подільського району вимагає визнати протиправним рішення столичної міськради, яким було погоджено землевідведення, а також скасувати державний акт на право постійного користування даною ділянкою, де будується ЖК Поділ Град Vintage.

Зазначимо, що провадження розглядається в судах вже по другому колу. Спочатку суд першої інстанції відмовив позивачам, потім апеляція переглянула вердикт та стала на бік громадськості, проте касаційний суд відправив справу на новий розгляд за скаргою відповідачів.

Історія розпочалася з 15 липня 2004 року, коли Київрада погодила передачу Київському навчально-виробничому підприємству №3 (УВП-3) УТОС земельної ділянки площею 0,6 га на Вознесенському узвозі, 28-30 в оренду на 5 років для будівництва житлового комплексу. У 2012 році управління містобудування та архітектури КМДА видало містобуди на проєктування будівництва житлового будинку з об'єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом. Згідно з документами, тут має бути житловий будинок на 185 квартир із вбудовано-прибудованими приміщеннями, в яких можна облаштувати кафе, офісні приміщення, фітнес-центр.

Втім, 22 травня 2018 року ДАБІ прийняла рішення про відміну зазначених містобудів. Це було зроблено за результатами перевірки, за наслідками якої посадовці встановили, що наміри забудови вказаної землі не відповідають вимогам містобудівної документації на місцевому рівні. Йшлося про те, що, згідно з Генеральним планом Києва, функціональне призначення цієї ділянки – "територія громадських будівель та споруд", тоді як УВП-3 УТОС вирішило звести там житловий будинок.

В УВП-3 УТОС не погодилися з ДАБІ, у зв'язку з чим підприємство подало позов до Окружного адмінсуду Києва. Зрештою ДАБІ почала підігрувати забудовникам ще під час розгляду вказаної судової справи – 5 квітня 2019 року інспекція вже видала УВП-3 УТОС дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва житлового будинку з об'єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом.

Зазначимо, що громадськість Подолу неодноразово заявляла про низку проблем, до яких приведе будівництво ЖК Поділ Град Vintage та інших житлових комплексів у цьому мікрорайоні. Зокрема, місцеві жителі зазначали, що "забудовники невблаганно ущільнюють Поділ", і мало хто враховує, що "на Подолі майже немає зелених зон та соціальної інфраструктури". Також громадські активісти звертали увагу на те, що на Подолі катастрофічно не вистачає місць у дитячих садках та школах, що тротуарами у цьому районі буквально не пройти через запарковані автомобілі, кілька вулиць постійно "стоять у заторах" тощо.

Цей ЖК ще не введений в експлуатацію. Докладніше про ці та інші невідповідності, та чим вони загрожують інвесторам житлового комплексу Поділ Град Vintage – читайте на сторінці ЖК на порталі НЕРУХОМІ у розділі Документи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

145

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом