Голові КП "Спецжитлофонд" загрожує ув'язнення

Щодо директора КП "Спецжитлофонд" Володимира Шарія проводиться кримінальне розслідування в рамках провадження, відкритого Національною поліцією Києва.

Як повідомляє "Київвлада", чиновника підозрюють у скоєнні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Офіційно про підозру правоохоронці повідомили Володимиру Шарію ще 5 липня 2023 року. Надалі, 11 липня, Подільський районний суд Києва за клопотанням слідчого застосував до керівника "Спецжитлофонду" запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

Як зазначається у матеріалах справи, 7 грудня 2017 року між КП "Спецжитлофонд" та ТОВ "Скайбуд Груп" було укладено договір на будівництво ЖК Forest , в який міська влада планує переселити мешканців багатоповерхівки на вул. Мілютенка, 23а, більш відомої як "будинок-вбивця": перебування у цій будівлі негативно впливає на здоров'я мешканців через наявність шкідливих мікроскопічних грибів.

У Нацполіції підозрюють цього чиновника в тому, що він не виконав своїх обов'язків щодо повернення на рахунки КП "Спецжитлофонд" понад 21 млн гривень. Ці кошти "Спецжитлофонд" перерахував ТОВ "Скайбуд Груп" як частину авансу за будівництво першої черги ЖК "Forest" на житловому масиві Лісової, але через розірвання договору підряду такі роботи не були виконані.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Департамент внутрішнього фінконтролю та аудиту КМДА оприлюднив результати позапланової перевірки господарської діяльності комунального підприємства "Спецжитлофонд" та виявив порушень на суму понад 70 млн гривень.

Також аудитори мають питання до того, яким чином зазначене КП проводило в системі Prozorro тендери із залучення підрядників будівельних робіт.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом