Глава Київміськбуду Ігор Кушнір йде у відставку


Голова Холдингової компанії "Київміськбуд" Ігор Кушнір йде з посади голови правління – президента компанії. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, опублікувавши відповідну заяву.

"Київська міська рада ухвалила звіт тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності Київміськбуду. Вважаю це остаточною точкою над "i", яка знімає будь-які питання щодо правомірності діяльності менеджменту та ситуації в компанії в цілому. Щоб уникнути маніпуляцій та пересудів, мною прийнято рішення піти з посади голови правління – президента Київміськбуду, якому я присвятив значну частину свого життя", – написав Кушнір.

З початком повномасштабного вторгнення ринку нерухомості майже зник попит. У зв'язку з цим компанія була змушена просити фінансової підтримки у міста, Кабміна, інших установ. Після цього наглядовою радою було призначено проведення аудиту компанії.

"Була докладно вивчена діяльність Київміськбуду за останні три кризові роки. Не встановлено жодних зловживань з боку керівництва компанії та мене особисто. Підтверджено, що компанія функціонувала належним чином до появи зовнішніх факторів, що суттєво вплинули не тільки на нас, а й на весь ринок. У висновках аудиту були озвучені чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації. Вважаю, що втілення цих пропозицій дозволить компанії виконати взяті на себе зобов'язання, а інвестори отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації", - зазначив Кушнір.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Київміськбуд минулого року отримав 35,8 млн грн чистого збитку проти 4,3 млн грн чистого прибутку минулого року. У той же час його виторг зріс на 23% і склав 1,8 млрд грн.

На відставку Кушніра могло вплинути журналістське розслідування, під час якого виявили побудоване закрите котеджне містечко. Він розташований на землі у Козині, яку вивели із Київміськбуду. Вартість зведених там будинків можна оцінити більш ніж $3 мільйони. Тоді НАБУ зацікавилися діяльністю Київміськбуду. Крім того, спеціальну комісію, яка має перевірити опубліковані у ЗМІ факти, створила Київрада. На час перевірки Кушніра тимчасово усунули від управління компанією .

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

500

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом