Колишнього очільника ДПСУ Цигикала судитимуть за махінації з квартирами

За матеріалами досудового розслідування НАБУ та САП у п'ятницю, 3 березня, направили до суду обвинувальний акт проти колишнього голови Державної прикордонної служби, ексначальника Першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби Петра Цигикала та директора будівельної компанії.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними правоохоронних органів, у 2019 році забудовник мав передати Держприкордонслужбі 66 квартир у двох будинках, один із яких мав розташовуватися в одному із центральних районів Львова. Проте забудовник продав третім особам квартири, призначені для прикордонників.

Щоб приховати злочин, забудовник "домовився" з керівництвом Держприкордонслужби та надав їм інші квартири замість тих, що були продані. В результаті прикордонна служба отримала 53 квартири за межами Львова, вартість їх виявилася на 10,68 млн грн дешевшою за нерухомість у самому місті.

28 жовтня 2022 року САП та НАБУ повідомили зазначених осіб про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України. 12 грудня 2022 р. у справі завершено досудове розслідування. Сьогодні обвинувальний акт направлений до ВАКС для розгляду по суті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше схожу схему реалізував Укрбуд із квартирами для Нацгвартії. За версією слідства, забудовник Максим Микитась, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діяв за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим. Слідство з'ясувало, що посадовці Укрбуду використали підроблені документи для обміну квартир Нацгвардії у центрі Києва на житло, розташоване на околиці столиці. У результаті було завдано збитків у 81,6 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом