Екологи просять Генпрокуратуру перевірити "Столицю Груп"


Київський еколого-культурний центр звернувся до Офісу генеральної прокуратури перевірити забудовника ЖК H2O та його причетність до висипання будівельного сміття в озеро Тягле на Осокорках. Про це йдеться на сторінці КЕКЦ у Facebook.

Будівельні роботи проходять на березі озер Тягле та Небреж, на південь від житлового масиву Осокорки.

"Заказник "Озеро Тягле" було створено за нашою ініціативою у 2019 році. У середині листопада 2023 року забудовники почали незаконно прокладати через нього дорогу, для чого більшу площу засипали будівельним сміттям. Ми звернулися до Генеральної прокуратури з проханням знайти та покарати винних", - повідомили екологи.

У КЕКЦ також додали, що 6 жовтня 2023 року забудовники через псевдоекологічну організацію звернулися до керівництва Києва з пропозицією закрити два заказники – "Озеро Тягле" та "Осокорківські луки".

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, на думку активістів та депутата Київради Євгенії Кулеби до цього причетний забудовник "Столиця Груп". Саме він засипає будівельним сміттям канал між озерами Небреж та Тягле у Дарницькому районі Києва.

Раніше столична влада заявила про бажання розширити вулицю Бориспільську, а на проспекті Григоренка провести повну реконструкцію. Зокрема, про це йшлося у новому Генплані міста. Так, оновлений проспект має зв'язати Осокорки та Троєщину. Загальна вартість будівництва оцінена у 100 млн.

Як відомо, між проспектом Григоренка та кордоном Києва розташована зелена зона з озерами Небреж та Тягле. Кияни вже довго просять облаштувати тут екопарк. Також на цій території планувалося будівництво ЖМ Патріотика на озерах, згодом його перейменували на ЖК H2O.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

670

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом