Для добудови проблемних будинків Аркади не вистачає 3,6 млрд гривень

Дефіцит коштів, необхідних для добудови всіх проблемних житлових комплексів банку "Аркада", склав 3,6 млрд гривень.

Про це повідомили в громадському союзі "Дирекція з добудови", який був створений для виконання положень нещодавно підписаного меморандуму, передає Киеввласть.

Як повідомили в організації, дефіцит був розрахований з урахуванням надходжень від непроданих квартир протягом трьох років. У зв'язку з цим, "Дирекція з добудови" звертається до президента Володимира Зеленського та прем'єрміністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути всі можливі шляхи надання фінансової допомоги на добудову будинків. На думку громадської організації, будівництво без допомоги держави не відновиться.

"Дирекція" просить українську владу купити вільні квартири за рахунок держбюджету. Це питання, як вважають у громадській організації, можна вирішити кількома способами. Перш за все, залучити ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія", яка була створена державою спеціально для вирішення кризових питань у будівництві або ж за рахунок інших бюджетних програм будівництва житла для військовослужбовців.

Забудовнику ЖК Еврика і Патріотики просять також надати довгострокових кредитів від держбанків під гарантії Кабміну за пільговими відсотковими ставками, які б склали не більше 2% річних.

Станом на сьогоднішній день залишаються недобудованими 39 будинків і низка об'єктів соціально-побутової та інженерної інфраструктури. У будівництво житлових комплексів інвестували 11 тисяч українських сімей.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, меморандум з добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво має компанія Stolitsa Group. Добудовувати об'єкти Аркади будуть за рахунок надходжень від дебіторської заборгованості Фонду фінансування будівництва та коштів на рахунках банку. Додаткове фінансування збираються залучити за рахунок реалізації непроданих квартир і нежитлових приміщень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

39

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом