ДІАМ ввела скандальний довгобуд, який будувався під "брендом" Ради

Держінспекція архітектури та містобудування ввела в експлуатацію київський довгобуд – житловий комплекс на вулиці Будівельників, 30 у Дніпровському районі.

Про це написала у себе на сторінці у Facebook голова фракції Слуга Народу Олена Шуляк.

За її словами, попри всі труднощі вдалося добудувати та ввести в експлуатацію ЖК Будинок на Будівельників. Вона подякувала голові ДІАМ Семену Кривоносу у розв'язання питань щодо даного будівництва та розкритикувала місцеві органи влади в особі мера Віталія Кличка за ігнорування проблем інвесторів.

Своєю чергою експерт із містобудування Георгій Могильний наголосив, що аферист-забудовник заманював інвесторів у будівництво, проти якого спочатку протестували місцеві жителі. До того ж генпідрядником тут виступала держкомпанія, яка була підпорядкована Верховній Раді.

"ДП зі сфери управління ВР допомагало аферистам залучати людей до проблемного будівництва, а депутат ВР тепер розповідає, як місцева влада не розв'язувати проблему постраждалих", - зазначив експерт.

Реалізація цього проєкту стартувала на початку нульових. Компанія "ЮГА-Груп" отримала від столичної влади право на реконструкцію гуртожитку по вулиці Будівельників, 30. У червні 2006 року була готова перша черга цього комплексу –  ввели в експлуатацію трисекційний житловий будинок на 7 та 8 поверхів.

Потім у рамках наступної черги компанія збиралася звести десятиповерховий житловий будинок. Компанія домовилася щодо оренди земельної ділянки та отримала дозвіл на виконання будівельних робіт, але з невідомих причин реалізація цього проєкту була зірвана, добудувати будинок фірма не змогла. Є ймовірність, що у компанії "ЮГА-Груп" виникли фінансові труднощі.

Як повідомляє "Київвлада", протягом майже восьми років Головне управління економіки та інвестицій КМДА у судовому порядку намагалося змусити ТОВ "ЮГА-Груп" сплатити пайовий внесок у розмірі близько 3 млн гривень - компанія за невказаних у матеріалах справи обставин не стала добровільно виконувати свої зобов'язання перед столичним бюджетом.

За даними порталу YouControl, керівником "ЮГА-Груп" є Юрій Потапов, співзасновники – компанії "Мост-Інвест" та ТОВ "Готельний комплекс "Глорія".

З готельним комплексом "Глорія" пов'язаний В'ячеслав Юткін, який за даними ЗМІ працював у структурах російського олігарха Олександра Лебедєва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше голова ДІАМ Семен Кривонос в одному зі своїх інтерв'ю зізнався, що лобіює інтереси забудовників. За його словами, завдання держінспекції – спростити життя будівельним компаніям.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом