ДІАМ дозволила збудувати ще одну висотку на Печерську. Кияни готують протест

Кияни виступають проти будівництва нової висотки на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 4 (колишня Суворова).

Нещодавно Держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на реконструкцію торговельного центру із збільшенням висотності від 4 до 18 поверхів, згідно з даними у е-системі.

Так, будівництво проходитиме на ділянці 0,5 га. Чотириповерховий ТЦ було відкрито у 1983 році. Відповідно до проєкту, який розробила фірма "Мегаполіс Буд Інвест", на нижніх поверхах, як і раніше, розміщуватимуться торгові приміщення, нагорі – апартаменти. Також планується будівництво підземного паркінгу площею 4,2 тисячі "квадратів" на 150 машиномісць.

Орендарі будівлі вже повідомили про припинення договорів з 1 лютого. Варто зазначити, що проти цього будівництва виступають місцеві жителі. Як повідомив депутат Київради Ярослав Діденко, 31 січня відбудуться збори киян, які виступають проти знесення Печерського торговельного центру. "Я не розумію дії Державної інспекції архітектури та містобудування, що видала дозвіл на реконструкцію будівлі Печерського торгового центру зі збільшенням висотності будівлі з 4 до 18 поверхів", - написав він у Facebook.

Як прокоментував це будівництво колишній мер Києва Леонід Косаківський, спроби розпочати нове будівництво на місці торгового центру на Печерську робилися неодноразово, починаючи з 2007 року. Востаннє кияни вийшли на мітинг у 2018 році. Тоді міський голова пообіцяв не допустити зносу будівлі, "і на якийсь час статус-кво зберігся", зазначив Косаківський.

Будівництво ще однієї висотки у Печерському районі, безумовно, позначиться на його інфраструктурі. Сьогодні це один із найзабудованіших районів столиці з вічними пробками на дорогах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, також кияни виступають проти знесення ТРЦ "Полярний" на Мінському масиві. Тут афілійована з "Інтергал-Буд" компанія має намір побудувати п'ять висоток.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом