Данський фонд допоможе збудувати в Чернігові ЖК

У Чернігові за сприяння "Фонду за відбудову України" (Данія) розпочнеться будівництво житлового комплексу з квартирами для тих, хто втратив житло через російських окупантів. Про це повідомляється на сайті Чернігівської міської ради.

Згідно з розробленим планом, у Чернігові буде зведено сім житлових будинків та дитячий садок на 200 місць. Усі квартири після будівництва стануть власністю міста. Їх розподілятимуть між мешканцями міста, що втратили житло, і переселенцями. Головна вимога данців – будинки мають бути екологічними та енергоефективними.

На будівництво фонд готовий надати попередньо 25 мільйонів євро, але точніші цифри будуть відомі після розробки проєкту.

"Станом на даний момент, і для нас, і для всієї України, це найбільша приватна інвестиція у відновлення. Мені дуже симпатична позиція датської сторони, що вони вирішили не чекати на завершення війни, а в прикордонному Чернігові вже почати реалізовувати такий проект, тому що люди не мають можливості чекати роками", — зауважив в. о. мера Чернігова Олександр Ломако.

Місцева будівельна компанія "Чернігівбудінвест" вже підписала угоду про співпрацю. У переговорах бере участь посольство Данії. Розпочати будівництво збираються у лютому 2025 року, а завершити – у липні 2027-го. Чернігівська міськрада вже виділила земельну ділянку у мікрорайоні Масани.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, російські окупанти, регулярно обстрілюючи Чернігів, знищили більшу частину міста. У мерії розповіли, що Чернігів постраждав так само, як і Буча чи Харків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

874

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом