На Львівщині ЖК кілька років не можуть ввести в експлуатацію

1 хв

Побудований кілька років тому п'ятиповерховий ЖК на вул. Шевченка, 5, у Самборі Львівської області вже кілька років не можуть здати в експлуатацію. Про це повідомляє портал НЕРУХОМІ.

Наприкінці грудня 2023 року чергова невдала спроба закінчилася вагомим переліком зауважень від Державної інспекції архітектури та містобудування.

Зокрема, забудовник не повною мірою надав доступ до квартир, підвалів, офісних та торгових приміщень. У будинку відсутня передбачена робочим проектом автоматична пожежна сигналізація. На вході до під'їзду відсутні пандуси та поручні, що суперечить проектним рішенням.

У ДІАМ також встановили невідповідність техніко-економічних показників загальної площі будівлі. Якщо проэктом передбачалася площа 4148,8 м2, то за результатами техінвентаризації вийшло майже вдвічі більше – 7982,6 м2 (зокрема підвал). Інспектори відзначили порушення у сфері інклюзивності будівлі та інші нюанси, які не дозволяють прийняти будинок експлуатацію у тому вигляді, в якому пропонує забудовник. З огляду на кількість зауважень можна припустити, що ЖК здадуть ще нескоро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у Львівській області для українських сімей, які через російські агресори втратили своє житло, безкоштовно збудують квартири.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

716

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом