Активісти просять Бенксі допомогти захистити фасад "Квітів України"

Захисники будівлі "Квіти України", розташованої на вулиці Січових Стрільців, 49 у Шевченківському районі Києва, звернулися до британського стрітарт художника Бенксі із закликом намалювати мурал на фасаді.

За словами активістів, роботи Бенксі високо цінується в Україні, коли хтось намагався вкрасти один із його творінь, решту взяли під охорону муніципальної варти.

"Вже більше року наша громадська ініціатива разом із сусідами бореться за збереження бруталістської будівлі в Києві – павільйону "Квіти України". Містянам вдалося зупинити техніку, яка прибула для знесення будівлі. Пізніше їй вдалося присвоїти охоронний статус пам'ятки архітектури. Але цього тижня суд позбавив її цього охоронного статусу, тож тепер будівля може бути знесена будь-якої миті, і, мабуть, єдине, що може її врятувати, — це цінна фреска", - йдеться у зверненні активістів.

У Міністерстві культури повідомили, що готові виборювати збереження будівлі далі. За законом вони мають право подати апеляційну скаргу. Поки що суд офіційно не виніс рішення і станом на 9 грудня "Квіти України" все одно залишаються пам'яткою культури та мають охоронний статус.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, наказ Мінкульту про внесення павільйону "Квіти України" у Києві до реєстру пам'ятників було скасовано Окружним адміністративним судом Києва.

Своє рішення суддя аргументувала тим, що надані їй фото не дають змоги встановити наявність будівельної техніки (на ділянці). "Та й взагалі суд не побачив доказів, що забудовник взагалі вів якісь будівельні роботи. Мовляв, це були лише підготовчі роботи", – йдеться в повідомленні Центру протидії корупції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом