Німці допоможуть Мінрегіону оцифрувати тексти ДБН

Мінрегіону з оцифруванням текстів державних будівельних норм допоможе німецька організація GIZ, що істотно спростить в майбутньому використання нормативних актів.

Про це розповіла заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Козловська, передає у понеділок, 6 вересня, пресслужба відомства.

"Переклад державних будівельних норм у цифру вже давно начасі. Цього року Мінрегіону вдалося знайти підтримку з боку постійного надійного партнера у впровадженні реформ в Україні – німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Завдяки їх фінансовій допомозі ми зможемо оцифрувати сотні таких документів", - розповіла чиновниця.

За її словами, оцифрувати планують понад 10 тисяч сторінок – понад 160 документів. При цьому важлива коректна верифікація оцифрованих документів. Для громадськості та фахівців у будівельній сфері будуть створені зручні умови для користування цифровими контрольними примірниками державних будівельних норм. Також будуть доступні актуалізовані версії текстів будівельних норм, з урахуванням раніше внесених змін. Це значно спростить практичне користування такими документами і поліпшить їх візуальне сприйняття.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, київська міська влада оцифрували тисячі будівельних паспортів і містобудівних умов і обмежень, виданих за 10 років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

119

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом