Нерухомість в США шалено дорожчає: середня ціна житла відновила максимум

Середня вартість житла в США оновила історичний максимум і склала рекордні $349 000.

Такі темпи ринок почав демонструвати після найсильнішого занепаду навесні на тлі кризи через спалах пандемії коронавірусу. Влітку в середньому будинок змінює власників за 60 днів – це стільки ж, скільки і в минулому році. У липні 2020 року середня ціна житла збільшилася на 8,5% або на $27 000, передає Mansion Global.

Не дивно, що регіон Північного Сходу, якому вдалося контролювати поширення пандемії, за показниками перевершив іншу частину країни. Житло в агломерації Філадельфії, яка включає в себе Вілмінгтон, Делавер і частково Нью-Джерсі, продаються на два тижні швидше, ніж рік тому, а середня вартість житла збільшилася на 18,5%.

Також логічним виглядає те, що найбільше постраждалі від коронавірусу міста демонструють у цьому питанні більш стриману динаміку. Так, показники в головних містах Флориди, яка помітно постраждала від пандемії – виявилися менш вражаючими. Тільки два з 50 найбільших міст США показали спад цін в липні, і обидва вони знаходяться у Флориді – Майамі і Орландо.

Тим часом, як уже писали раніше НЕРУХОМІ, в Україні також спостерігається зростання цін на нерухомість, незважаючи на пережитий коронакрізіс. Правда, не в таких темпах, як у США. Згідно з офіційними даними Держстату, станом на травень, ціни в будівництві виросли на 1,1% в порівнянні з цим же місяцем 2019 року. У таких межах показники коливалися з самого початку 2020 року - поки пік зростання припав на лютий (1,9%). В період квітень-червень 2020 року вартість квартир в Україні зросла на 8,4 відсотка, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Самі учасники ринку стверджують, що передумов до зниження ціни на сьогоднішній день в Україні просто немає. І в найближчій перспективі не передбачається. А значить дешевше, ніж зараз, квартири точно вже не будуть.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на Манхеттені в червні 2020 року кількість спорожнілих апартаментів перевищила 10 000, таким чином це число виросло на 85% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом