Законопроєкт про знищене житло активно готують до другого читання

Законопроект про компенсації за пошкоджене та знищене житло під час російської агресії активно готується до другого читання у Верховній Раді.

Про це повідомила голова фракції "Слуга народу" та за сумісництвом заступниця голови містобудівного комітету Олена Шуляк під час пресконференції у четвер, 1 вересня, передає Інтерфакс-Україна.

"Законопроєкт № 7198 активно готується до другого читання... У першому читанні його схвалили понад 300 депутатів і у другому читанні також буде ухвалено", - заявила нардепка, нагадавши, що документ передбачає виплату компенсацій громадянам, чиє житло зруйнували чи пошкодили російські війська. Він також дасть змогу українцям отримати кошти на відновлення майна, не чекаючи на виплати репарацій з боку агресора. Гроші мають надаватися з рахунків держави, міжнародних партнерських організацій та коштом конфіскованих російських активів.

"Сьогодні в Україні є такі кошти, які можна витрачати на відновлення житла", - сказала Шуляк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, компенсацію за зруйноване житло у разі загибелі його власника, згідно із законопроєктом №7198, мають отримати спадкоємці.

Раніше Шуляк обіцяла, що депутати розглянуть законопроєкти про доступну іпотеку та про відновлення зруйнованого майна російськими окупантами до кінця літа. Але, як бачимо, досі цього не зробили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом