Віцепрем'єр Кубраков закликав терміново впроваджувати містобудівну реформу

Віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков звернувся до професійної спільноти та міжнародних партнерів із закликом приєднатися до впровадження містобудівної реформи в Україні.

Про це чиновник написав у себе у Facebook.

Кубраков зазначив, що нещодавно ухвалений у другому читанні законопроєкт №5655 викликав великі дискусії у суспільстві. При цьому він закликав через ці події терміново впроваджувати реформу, оскільки зараз у них є всі важелі для того, щоб втілити реформу містобудування.

За його словами, після підписання закону президентом протягом півроку необхідно буде розробити та прийняти понад 50 підзаконних актів для його імплементації.

У свою чергу громадська організація "Рух "Чесно" наголосила, що "належних обговорень законопроєкт 5655 не пройшов ні на рівні підкомітету, ні на рівні комітету. Також він не обговорювався у сесійній залі. На нашу думку, це порушує основи парламентаризму".

Попри це, як зазначили у громадській організації, Міністерство інфраструктури вже готове імплементувати містобудівну "реформу". Активісти закликали президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроєкт №5655.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Верховна Рада 13 грудня проголосувала у другому читанні за законопроєкт №5655, який запускає реформування містобудівної галузі, ініційованого головою фракції "Слуга народу" Оленою Шуляк. Документ підтримали 228 народних депутатів за 226 необхідних голосів

Серед численних зауважень було зазначено, що законопроєкт передбачає передачу функції держави та місцевого самоврядування підприємницьким структурам, що ставить одних суб'єктів господарювання у привілейоване становище по відношенню до інших. Зазначалося також, що законопроєкт приймається для великих забудовників, сам же документ рясніє корупціогенними ризиками.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом