В Україні знову взялися за створення Містобудівного кодексу

В Україні знову взялися до створення Містобудівного кодексу, концепцію якого схвалили ще 2007 року, але досі так і не реалізували.

Про це повідомила голова депутатської фракції у Верховній Раді "Слуга народу"  Олена Шуляк на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що у 2010 році кодекс був ухвалений парламентом у першому читанні, проте до другого його так і не підготували. Минулого тижня під час засідання містобудівного комітету було ухвалено рішення знову взятися за підготовку документа. Очолити роботу з написання вирішили доручити депутату Ганні Бондар, яка є головою підкомітету Ради з питань містобудування, благоустрою та земельних відносин. Шуляк розповіла, що Бондар має відповідний досвід, вона працювала головним архітектором Києва, на посаді голови департаменту, який видавав містобудівні умови та обмеження, а також на посаді директора департаменту профільного міністерства, співпрацювала зі столичними забудовниками.

Шуляк висловила сподівання, що вже у березні на засіданні Комітету зможуть затвердити відповідний план-графік роботи.

"Вірю, що документ врахує баланс інтересів громад, мешканців, інвесторів, девелоперів, архітекторів, органів центральної та місцевої влади, будівельників, професійної спільноти, стейкхолдерів, які будуть залучені до процесу обговорення. За моєю оцінкою, 2 роки це реальний термін для розробки та обговорення Містобудівного кодексу", – зазначила нардепка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше депутатка Ганна Бондар проголосувала проти скандального законопроєкту №5655 про містобудівну реформу, який активно просувала Шуляк. За словами Бондаря, законопроєкт призведе до звуження ролі органів місцевого самоврядування у питаннях містобудівного контролю. Документ був ухвалений Верховною Радою, але станом на сьогодні він так і не був підписаний президентом. Втім, глава держави також не ветував його.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом