Рада зобов'язала державних замовників публікувати ціни на будматеріали

1 хв

19 вересня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №11057, який зобов'язує державних замовників публікувати в Prozorro ціни на окремі матеріали під час закупівель послуг з поточного ремонту та будівництва. За документ віддали голоси 267 народних депутатів, повідомила пресслужба парламенту.

Законопроєкт розробили для боротьби з відмиванням коштів. Ініціаторкою виступила голова антикорупційного комітету Анастасія Радіна.

Депутати прописали що тепер неодмінними додатками до договору про закупівлю послуг з поточного ремонту, реконструкції, реставрації, капітального ремонту об’єкта будівництва мають бути документи, що містять інформацію про ціни на матеріальні ресурси. Вони мають містити дані про назву товару, одиницю виміру, його кількість, вартість транспортування та складських витрат, країну походження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше багато замовників не публікували ціни на ресурси для будівництва, що давало змогу завищувати їх. Наприклад, для реконструкції ліцею  №9 у Фастові компанія "Контек Україна" вказала у кошторисі матеріали вдвічі дорожчі від ринкової вартості. Ймовірна переплата може складати майже 2 млн гривень. 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

161

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом