Рада таки ухвалила скандальний законопроєкт про реформу містобудування

Верховна Рада України у вівторок, 13 грудня, проголосувала у другому читанні за законопроєкт №5655 щодо реформування містобудівної галузі, який ініціювала голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк.

Документ підтримали 228 народних депутатів за 226 необхідних голосів.

Зокрема, його не підтримали фракції "Європейська солідарність" та "Батьківщина". З "Голосу" проголосував "за" один тільки Ярослав Железняк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, законопроєкт викликав великий опір у суспільстві. Зокрема, проти нього виступили архітектори, Мінкульт, НАЗК, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація ОТГ, Антикорупційні ГО "Чесно" та ГО "Разом проти корупції", органи місцевого самоврядування Львова, Чернігова, Чорткова, Рівного.

Серед численних зауважень було зазначено, що законопроєкт передбачає передачу функції держави та місцевого самоврядування підприємницьким структурам, що ставить одних суб'єктів господарювання у привілейоване становище по відношенню до інших. Зазначалося також, що законопроєкт приймається для великих забудовників, сам же документ повен корупціогенних ризиків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

48

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом