Ми станемо безмовними свідками – мер Миколаєва про законопроєкт №5655

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич закликав президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроєкт №5655 про реформу містобудування, який відверто лобіює інтереси великих забудовників.

Про це він заявив в інтерв'ю місцевому телебаченню.

За його словами, зараз усі рішення щодо будівництва на місцях переносяться до Києва, а місцеве самоврядування залишається безмовним свідком хаотичної забудови. "Місцева влада втратила можливість впливати на те, що відбуватиметься на території міст та громад, і настане анархія", - зазначив Сенкевич.

Він додав, що з огляду на ці обставини Асоціація міст України звернулася до глави держави з проханням ветувати законопроєкт №5655, як такий, що порушує правила та права місцевого самоврядування.

"Сьогодні, що б ми там не робили, буде механізм, будуть якісь приватні ДАБКи, які щось там робитимуть. Ми ж маємо інформацію про приватного технагляду, про різні організації, які сьогодні створюються, але жодного кримінального контролю немає, і тому може бути біда", - сказав мер і додав, що документ "пролобіюваний великими забудовниками", і хто кричить зараз "тримай злодія", у самого підгоряє шапка.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, парламент 13 грудня підтримав у другому читанні законопроєкт №5655, який запускає реформу містобудівної галузі. Його ініціювала голова фракції "Слуга народу" Олена Шуляк, а пройшов законопроект практично за мінімально необхідної кількості голосів – 228.

Раніше проти нього відкрито виступили вже архітектори, Мінкульт, НАЗК, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація ОТГ, Антикорупційні ГО "Чесно" та ГО "Разом проти корупції", органи місцевого самоврядування Львова, Чернігова, Чорткова, Рівного. НАЗК провело аналіз статей законопроєкту, зазначивши його корупціогенні ризики. Більше того, за наслідками розгляду доопрацьованої редакції проєкту закону було встановлено, що запропонована редакція не вирішує зазначених проблем.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом