Київрада ухвалила черговий "мертвий" документ про збереження цінної забудови

Київрада 27 жовтня ухвалила у першому читанні проєкт рішення "Про розробку Стратегії збереження цінної забудови на місцевому рівні в Києві до 2035 року"

Як повідомляє "Київвлада", подали документ очільник КМДА Віталій Кличко та секретар Київради Володимир Бондаренко.

Варто наголосити, що раніше 6 жовтня до зазначеного документа управління правового забезпечення Київради висловило свої зауваження. На думку юристів, законодавство України не передбачає поняття "цінна історична забудова" (будинки та споруди, що мають художню та історичну цінність, характерні зразки архітектури відповідної епохи тощо) та "пересічна історична забудова" (будівля, що не перебувають на державному обліку об'єктів культурної спадщини). У зв'язку з цим в управлінні правового забезпечення діяльності Київради висловили думку, що цей проєкт рішення "потребує ґрунтовного доопрацювання". Тобто, іншими словами, реалізувати цей документ на практиці буде неможливо. Проте столична влада вже й раніше ухвалювала нездійсненні рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Київрада торік запровадила мораторій на реконструкцію історичних будівель. За словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, цей документ має створити умови щодо захисту історичних будівель та популяризувати культурну спадщину. Він наголосив, що захистити будинки без статусів від недобросовісних забудовників неможливо.

Втім, як з'ясували експерти, Київрада затвердила лише рекомендації, а не сам мораторій. Так, забудовникам та власникам історичних будівель пропонується лише "утриматися" від проведення будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом