До відновлення України приєднається Бельгія

Бельгійське державне агентство з розвитку Enabel розпочинає системну співпрацю з Україною у проектах відновлення критичної та соціальної інфраструктури. Про це повідомили на сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Команда Міністерства розвитку, громад, територій та інфраструктури України провела зустріч з міністром співробітництва у сфері розвитку та великих міст Бельгії Кароліною Женні та головою Бельгійського державного агентства з розвитку Enabel Яном Ван Веттером. За результатами зустрічі сторони погодили вже у березні почати реалізовувати проекти відновлення крит та соціальної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найближчим часом компанія Enabel планує відкрити офіси у Києві та Харкові.

Бельгійське державне агентство з розвитку Enabel отримало фінансування у розмірі $150 млн, що надійшли за рахунок заморожених у Бельгії російських активів. Відтак, на зустрічі обговорювали можливість співпрацювати у спільному із Світовим банком проекті Hope, метою якого є відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій житла, зокрема шляхом отримання компенсації.

Зазначимо, Україна та Бельгія активізують економічну співпрацю та співпрацю щодо подальшого використання заморожених російських активів для відновлення України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, Агентство відновлення у вересні минулого року уклало перші договори на відновлення пошкоджених у ході російської агресії будівель.

Зокрема, відновленню підлягають 11 житлових будинків, одне адміністративне приміщення у Київській області, приміщення їдальні в Іванівському ліцеї на Чернігівщині, а також лікарня та поліклініка у Тростянці Сумської області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

868

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом