Нардеп М'ялик недоплатив 97 млн ​​гривень податків на операціях з нерухомістю

Підозру в ухиленні від сплати податків на більш ніж 97 млн грн повідомили народному депутату, який займався будівельною діяльністю.

Про це написала у четвер, 25 березня, генпрокурорка Ірина Венедіктова у себе в Facebook.

Разом з тим, як з'ясували "Українські новини", йдеться про Віктора М'ялика, члена депутатської групи "За майбутнє".

За словами Венедіктової, слідству вдалося з'ясувати, що підозрюваний будував під Києвом (в селах Петропавлівська Борщагівка та Софіївська Борщагівка) багатоквартирні житлові будинки з подальшим їх продажем.

Після того, як будинки були побудовані, він зареєстрував на себе право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна, які протягом п'яти років він продав і отримав в результаті 360 млн гривень доходу, повідомила генпрокупрорка.

Під час слідства з'ясувалося, що отримані кошти від продажу квартир М'ялик задекларував як дохід фізособи від продажу свого майна з податковою ставкою в 5%, хоча за законом це підприємницька діяльність. У цьому випадку податкова ставка дорівнює 18%.

Таким чином парламентарій недоплатив податків на 97 млн гривень, резюмувала Венедиктова.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, депутат Верховної Ради Віктор М'ялик в декларації за 2019 рік вказав 158 квартир, кілька житлових будинків і близько 80 земельних ділянок. Сам же політик зізнався, що в його власності лише 37 квартир. Деякі з них записані на його родичів, а більшу частину він здає в оренду.

Варто також зазначити, що за даними ЗМІ, М'ялик був причетним до низки кримінальних справ. Всі вони пов'язані зі скандальним будівництвом і незаконним заволодінням земельних ділянок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом