Найдорожчий будинок США буде виставлений на продаж. Відео

Американський кінопродюсер і забудовник Ніл Ніамі через борги в $165 млн, які він взяв, щоб побудувати найдорожчий особняк у США, змушений оголосити дефолт і тепер будинок перейшов у розпорядження Верховного Суду.

Як повідомляє CNBC, суд постановив передати особняк "The One" приватному керуючому, щоб той підготував його до продажу. Керуючим призначили юриста Теодора Лейнса, що займається суперечками між банками і великими компаніями.

Ніл Ніамі, будучи медійної персоною, протягом декількох років проводив масштабну рекламну кампанію, накопичуючи борги, щоб завершити проєкт "мегабудинку". Як з'ясував суд, з 2017 року Ніамі і його компанія LLC Crestlloyd залучили позики на суму понад $165 млн на будівництво і продаж The One. Спочатку забудовник хотів продати особняк за $500 млн, але через проблеми з фінансуванням і несприятливою ситуацією на ринку нерухомості змушений був розтягнути плани з будівництвом та продажем. Однак тепер його продадуть за нижчою ціною.

Як зазначається, це величезний особняк, який розташовується на ділянці площею у 3,2 га на вершині пагорба Bel Air з якого відривається краєвид на Лос-Анджелес. Тут дев'ять великих спалень, є нічний клуб і боулінг на чотири доріжки, театр на 50 місць, тренажерний зал, гараж на 50 машин, кілька басейнів і джакузі, туалети оснащені ультрасучасним цифровим обладнанням, всі двері будинку електричні, а сам особняк оточений ровом з водою. Планувалося також деякі стіни замінити на резервуари з живими медузами і крижаний бар, але від цих ідей довелося відмовитися.

"Є багато людей з великими грошима – вони хочуть щось, чого не може отримати ніхто інший. Це (The One) воно", - так рекламував свій проєкт Ніамі.

Ніл Ніамі – американський забудовник кінопродюсер, який знімав фільми категорії В. Як забудовник він зміг реалізувати кілька успішних проєктів. Так, за $44 млн у передмісті Лос-Анджелеса він продав будинок заможному покупцеві з Саудівської Аравії, в Холмбі-Хілл продав інший будинок музиканту Шону Комбсу за $39 млн і допоміг з будівництвом особняка для мільярдерів братів Вінклвоссів, які заробили статки на криптовалютах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в американському Палм-Біч (штат Флорида) був проданий найдорожчий особняк в історії регіону. Будинок придбав російський бізнесмен, однак прізвище його не називалося

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом