НАБУ залучили до відбору службовців до Держінспекції архітектури та містобудування

НАБУ, Мінрегіон та Державна інспекція містобудування та архітектури підписали Меморандум "Про перевірку співробітників на доброчесність", згідно з яким антикорупційний орган допоможе з проведенням відбору кандидатів на посаду держслужбовців та інших працівників у ДІАМ.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства розвитку громад і територій України.

Як зауважив міністр Олексій Чернишов, підписаний меморандум – це ще один крок в реформуванні містобудування та архітектури. НАБУ, на його думку, допоможе подолати "схеми" і систему "домовленостей" у будівельній галузі, яка вважалася однією з найбільш корумпованих в Україні. В рамках підписаного документа, сторони мають обмінюватися інформацією про виявлені випадків корупції у будівництві.

У свою чергу глава НАБУ Артем Ситник заявив, що протидія корупції у сфері будівництва завжди в фокусі уваги детективів, тому Меморандум сприятиме швидшому обміну інформацією та ефективному розслідуванню корупції.

Голова ДІАМ Семен Кривонос подякував НАБУ за підтримку, зазначивши що тепер галузь стане більш прозорою та новий орган держконтролю буде виконувати свої функції без корупційної складової.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого тижня на сайті парламенту зареєстрували два законопроєкти, спрямованих на перетворення у містобудівній сфері. Ці документи передбачають повну діджіталізацію всіх процесів у будівництві, а також посилення контролю і функцій органів місцевого самоврядування. До розробки долучилися 147 і 145 парламентаріїв.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом