НАБУ відкрила кримінальну справу проти Укрбуду через квартири для військових

Кримінальне провадження за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах посадовцями Міноборони при укладанні договорів з корпорацією Укрбуд щодо будівництва квартир для військових було відкрито детективами Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляється в матеріалах справи в середу, 4 листопада.

У суді також розглядалася скарга, в якій заявник розповів, як заступник міністра змушував його підписувати незаконні і невигідні договори про будівництво квартир в ЖК на вулиці Михайла Максимова, 3 і додатковий договір про будівництво житлового комплексу на вулиці Бориспільській. Як зазначається, все це відбувалося при свідках.

Зараз справа розглядається за статтею 191 Кримінального кодексу – зловживання службовим становищем і розтрата майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше НАБУ посилило підозру екс-главі Максиму Микитасю. В ході досудового розслідування детективи встановили нові епізоди, згідно з якими Микитась та інші посадові особи Укрбуду підробили документи при обміні квартир для службовців Національної гвардії в будинках в центрі столиці на нерухомість на околиці Києва.

А недавно Микитасю була оголошено ще одна підозра. На цей раз за вчинення сумнівної оборудки з НАЕК "Енергоатом" на 929 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом