На житло для ветеранів уряд виділив 6 млрд гривень

1 хв

Міністерство у справах ветеранів України затвердило розподіл житлових субвенцій на 5,7 млрд гривень у 2024 році. Про це повідомила пресслужба Кабміну.

Кабінет міністрів України затвердив цей розподіл, тож за рахунок розподілених коштів грошову компенсацію за житло цьогоріч отримають майже 2500 осіб.

Кошти на придбання житла отримають: 

  • особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів;
  • ВПО, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Найближчим часом кошти перераховуватимуть згідно з помісячним розписом. Гроші можна отримати на спеціальні рахунки, які відкриті в Ощадбанку. Ветерани та члени сімей загиблих самостійно можуть обирати житло, яке хочуть придбати. Воно може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному. Важлива умова, щоб житло обов’язково було введено в експлуатацію.

Нагадаємо, що у 2023 році виділили 5,9 млрд гривень на компенсацію понад 2,6 тисячі ветеранам війни та членам їх сімей. Вже 2155 з них придбали житло.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також Банк розвитку Ради Європи виділить 100 млн євро на компенсації за знищене житло. Житловий сертифікат діятиме протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в майбутню нерухомість.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

663

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом