На захисників садиби Барбана у Києві напали "тітушки"

Молодики у спортивних костюмах у середу, 18 серпня, атакували киян, які прийшли на Обсерваторну, 6, щоб захистити садибу Барбана від знесення, при цьому поліція не стала затримувати "тітушок".

Про це написав активіст Олег Симороз у себе в Facebook.

За його словами, молодих людей найняв забудовник, також він намагався завезти вчора будівельну техніку на ділянку, але активісти не дали йому цього зробити.

Зазначається, що "тітушки" намагалися відтіснити киян, в результаті зав'язалася бійка. Постраждалі місцеві жителі написали заяви в поліцію і взяли направлення на судово-медичну експертизу. Однак, правоохоронці не стали затримувати молодиків.

У четвер, 19 серпня, забудовник почав розбирати садибу, а поліція, яка приїхала на місце, не стала заважати.

До будинку роблять підкоп, а на його стінах вже видно тріщини, хоча забудовник планував роботи зі зміцнення фундаменту. Компанія, яка веде роботи на садибі – ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень". Раніше Міністерство культури видало припис, яким заборонило проводити будь-які будівельні роботи на даній ділянці.

Садиба Барбана була побудована у XIX столітті, однак її немає у переліку пам'яток архітектури. Забудовник отримав містобудівні умови і обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше на території особняка вирубували столітні дерева без дозволу "Київзеленбуду". Активісти тоді намагалися перешкодити робітникам і викликали на місце співробітників поліції, але і в той раз правоохоронці нічого не робили.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом