На відновлення України потрібно 350 млрд доларів – Світовий банк

На відновлення України, яка постраждала від агресії російських окупантів, необхідно витратити близько 350 млрд доларів.

Про це заявив президент Світового банку Девід Малпас, передає Reuters.

За його словами, удари, що завдаються по інфраструктурі та критичним об'єктам, продовжуються з боку рашистів, відповідно сума збитків зростає. Проте міжнародне співтовариство підтримує Україну, "втоми донорів" поки що не спостерігається.

"Це жорстока війна, яка викликає велике розчарування", - сказав Малпас і додав, що російські офіційні особи тепер вигнанці, коли приходять на міжнародні зустрічі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн запропонувала варіант щодо відновлення України. За її словами, насамперед слід забезпечити отримання всієї необхідної допомоги для постраждалих населених пунктів, потім потрібна правильна архітектура, щоб зробити підтримку широкою та інклюзивною. "Третє: оскільки Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС, ми маємо вкласти зусилля щодо відновлення України у її шлях до Євросоюзу", – наголосила вона.

Стало також відомо, що Україна отримає на відновлення додатково 35 млн. євро від Програми розвитку ООН та Євросоюзу. Основна мета допомоги міжнародної спільноти – – підтримати Україну, яка протистоїть російській військовій агресії. Зазначені кошти підуть на відновлення та реконструкцію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом