На Сардинії можна орендувати житло за 1 євро

У містечку Оллолаї, розташованому в провінції Нуоро (центральні райони Сардинії), можна зняти житло за символічну плату.

Рекордно низька орендна ставка пояснюється тим, що цей регіон, розташований далеко від морського узбережжя, а сюди треба залучити нових жителів. Для цих цілей влада міста виділила 30 будинків та 20 комерційних приміщень.

Долучитись до програми може будь-хто – італійці або навіть іноземці. Для цього насамперед необхідно довести свою готовність до проживання у містечку та продемонструвати план життя у цьому місці. Ті, хто погодиться на умови, сплачуватимуть 1 євро оренди протягом 5 років, потім ставка зросте до ринкових 250 євро.

Учасникам програми передбачені пільги у влаштуванні дітей у навчальні заклади, безплатні підручники, внески на шкільний транспорт, розважальні та освітні семінари.

Варто зазначити, що у провінції Нуоро у 2018 році запустили програму з купівлі житла за 1 євро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, розпродаж нерухомості по 1 євро доволі часто зустрічається в Італії. Наприклад, раніше на Сицилії влада міста Троїни влаштувала розпродаж занедбаних будинків за такою ціною. Інвестори мають власним коштом провести ремонт у будинках протягом трьох років. Для цього потрібно внести 5 тисяч євро застави. Якщо ремонт встигнуть провести у встановлений термін, – сума застави повертається.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом