На Подолі знову зносять старовинну будівлю, попри наявні приписи

У Києві триває незаконний демонтаж історичної будівлі у Цимлянському провулку, 3 (Подільський район), при цьому у забудовника не має жодних дозвільних документів.

Про демонтажні роботи на ділянці повідомили у громадській організації "Карта реновації".

"Об'єкт перебуває у власності ТОВ "Дніпро-2002". Власника не зупиняє ані воєнний стан, ані виданий раніше припис про зупинення робіт від Департаменту охорони культурної спадщини, ані кримінальне провадження від 5 квітня", - повідомили активісти.

На об'єкт викликали співробітників поліції, проте приїзд правоохоронних органів не зупинив проведення демонтажних робіт. Активісти ще раз звернулися до Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та Департаменту благоустрою з проханням проінспектувати об'єкт, зафіксувати порушення та надати відповідні приписи для зупинення демонтажу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за фактом демонтажу старовинної будівлі у Цимлянському провулку розпочато кримінальне провадження. Забудовнику ще на початку лютого було надіслано припис. Але, як бачимо, він продовжив проводити демонтажні роботи.

Варто зазначити, будівлі попри її вік, так і не було надано статусу культурної спадщини. Проте воно все-таки потрапило до списку об'єктів, які необхідно обстежити. До того ж будівля розташовувалась у межах Центрального історичного ареалу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом