На півночі Швеції можна купити квартиру всього за 1 крону

У містечку Суорселе, яке знаходиться на півночі Швеції, можна купити квартиру всього за одну крону, але бажаючих це зробити практично немає.

Як повідомляє Hyser, влади міста має у своєму розпорядженні 8 квартир, їх можна купити за 1 крону, але через відсутність попиту, частина з них пустує. Варто підкреслити, що більшу частину з них уже здали в оренду, при цьому в муніципалітеті все ще сподіваються, що незабаром зможуть знайти покупців і на житло, що залишилося.

Відзначимо, що житло тут продається на аукціонній основі, торги стартують від 1 крони, якщо одна й та сама нерухомість сподобалося кільком покупцям. Але іноді попит відсутній повністю. Наприклад, є одна квартира, яка звільнилася 14 січня, її орендар знайшов для себе варіант трохи краще. До сьогоднішнього дня так і не знайшлося охочих придбати або зняти це житло.

Північ Швеції славиться своїм суворим кліматом, до того ж Суорселе – це комуна, в якій проживає всього 2,7 тисяч осіб, тут немає освітніх установ. Швидше за все через ці умови нерухомість тут така дешева і на неї немає попиту. Варто зазначити, що 1 шведська крона за курсом дорівнює приблизно 3 українським гривням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на італійській Сицилії влада містечка Троїни влаштувала розпродаж покинутих будинків вартістю по 1 євро. До покупки дешевої нерухомості будуть залучатися іноземці, тому була створена багатомовна робоча група і онлайн-агентство з надання брокерських послуг. Будинки, виставлені на продаж, потребують ремонту, і покупці зобов'язані будуть привести нерухомість до ладу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

128

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом