На Манхеттені збудують енергозберігаючий хмарочос, покритий ліліями. Фото

У Нью-Йорку поряд із Брайант-парком у самому центрі Мангеттену збираються збудувати енергоощадний хмарочос, фасад якого буде частково покритий азійськими ліліями.

Як повідомляє Dezeen, проєкт розробляла американська компанія Studio Vural. На зображеннях зображений хмарочос із вигнутою вершиною, який височить поруч із будинком American Radiator Building — вежею в готичному стилі, збудованою ще 1923 року.

За словами архітекторів, для фасаду вибрали азійські лілії недарма, оскільки їм не потрібен спеціальний догляд, бо рослина відрізняється своєю невибагливістю. Система посадки складатиметься з легких бетонних грядок, що підтримуються сталевим каркасом.

Для поливу використовуватиметься дощова вода з повторним використанням стічних вод будівлі. У разі потреби можна буде використовувати для цих цілей дронів.

За розрахунками авторів проєкту, новобудова відрізнятиметься низькою витратою енергії з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Будівля Lilly матиме потрійне скління, а рослинність забезпечить додаткову ізоляцію.

Варто відзначити, що азійські лілії цвітуть щовесни червоним, жовтим і помаранчевим кольором, решта часу вони залишаються зеленими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на території Мангеттену збудували житлову будівлю, де будівельним матеріалом послужило перероблене сміття, включаючи керамічну сантехніку, у тому числі й унітази.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

195

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом