На Львівщині для переселенців побудують постійне житло

На Львівщині влада області пообіцяла облаштувати для переселенців постійне житло замість тимчасових модульних містечок.

На цьому наголосив заступник голови департаменту економічної політики Львівської ОВА Вадим Табакера, передають місцеві ЗМІ.

За його словами, проживання в модульних будинках не дуже комфортне через несприятливі кліматичні умови. Спільно з міжнародною організацією міграції буде реалізовано один із проєктів, де житло можна буде викуповувати, будувати чи ремонтувати. За думкою пертнерів, треба організувати такі містечка, де люди зможуть знайти роботу та інтегруватися в життя громади у перспективі. Реалізація проєкту з постійним житлом не суттєво відрізнятиметься вартістю від тимчасового, але вимагатиме більше часу.

Табакер розповів, що для реалізації проєкту із модульними будиночками необов'язково розробляти детальний план територій. За рішенням органів місцевого самоврядування можна дозволити облаштування ділянок за спрощеною процедурою. "Вони не капітальні, тому не потребують розробки містобудівної документації", - пояснив він.

Для реалізації проєкту на Львівщині вже підготували містобудівні рішення. В області чекають на кошти донорів, щоб приступити до роботи. Такі проєкти вже реалізуються у Добротвірській громаді Червоноградського району та у Дрогобичі. Також планується облаштувати постійне житло для переселенців у Червонограді.

Нагадаємо, що у Львові у лютому відкрили "зимове" модульне містечко для переселенців. Сюди із трьох "літніх" містечок переїхали близько тисячі людей. Навесні минулого року модульні містечка почали будувати як тимчасовий варіант розміщення переселенців. Вже восени стало зрозуміло, що людям у них буде непросто пережити зиму – санвузли знаходилися в окремих корпусах, а в кімнатах було важко впоратися з конденсатом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво модульних містечок у Львові здійснювалося за підтримки польського уряду. Місцева влада при цьому забезпечувала їх комунікаціями (вода, світло, каналізація), організувала побут та благоустрій, а також контролювала, щоб мешканці містечок мали все необхідне для якісного життя.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом